Seznam herců a režisérů

Paul Mescal

Herec
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Paul Mescal
  • Datum narození: 02, úno 1996
  • Země: Maynooth, Irsko
Social:

Životopis

Známým se stal rolí Connella Waldrona v minisérii Normální lidi (2020), za níž obdržel cenu BAFTA a nominaci na cenu Emmy.

Svůj filmový debut zaznamenal vedlejší rolí v psychologickém dramatu Temná dcera (2021). Za roli starostlivého otce v dramatu Aftersun (2022) obdržel nominaci na Oscara a cenu BAFTA.

Narodil se v irském městě Maynooth. V roce 2017 získal bakalářský titul a následně hrál v dublinských divadlech ve hrách jako Velký Gatsby, Říkala si o to nebo Poručík z Inishmoru. Celosvětově se proslavil hlavní rolí v minisérii Normální lidi z roku 2020. Za roli si získal uznání kritiků, stal se laureátem Televizní ceny Britské akademie a byl nominován na ceny Emmy a Critics' Choice Television Award. V následujícím roce přišel jeho filmový debut v psychologickém dramatu Temná dcera, režijním debutu herečky Maggie Gyllenhaal.

Žije v Londýně. Hraje na klavír. V říjnu 2020 účinkoval ve virtuálním scénickém čtení hry Kennetha Lonergana This Is Our Youth v rámci akcí ve prospěch charitativní organizace Actors Fund of America.

Tuto osobnost můžete vidět v letních kinech ve filmech

Trailery k těmto filmům

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search