Seznam herců a režisérů

Michal Samir

Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Michal Samir
  • Datum narození: 14, lis 1985
  • Země: Československo
Social:

Životopis

Michal Samir (1985) vystudoval filmovou režii se zaměřením na hereckou průpravu na Drama Centre London pod vedením Jamese Kempa, který je hereckým koučem Toma Hardyho anebo Michaela Fassbendera. Po několika krátkých filmech a dokumentu The Last Witness se jako herecký supervizor podílel na celovečerním debutu Matěje Chlupáčka Bez doteku (2013), který vidělo i karlovarské publikum. Jeho celovečerní debut je psychologická tragikomedie pod názvem Hany a pracoval na něm též jako scenárista.

Podle scénáře Michala Samira napsaného na motivy knihy Karla Jaromíra Erbena vzniklo hororové drama Polednice (2016), v němž si ústřední postavu zahrála Anna Geislerová. Snímek byl nominován na čtyři sošky krále zvířat. Neuspěl ani v jedné kategorii.

V roce 2018 byl za scénář, na němž se podílel, Michal Samir nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší televizní seriál. Jednalo se o krimi Profesor T. s Pavlem Řezníčkem v hlavní roli.

Scénáře i režie se Michal Samir ujal i v roce 2022 při tvorbě třídílného životopisného dramatu Iveta a později tehož roku se pustil i do sportovního dokumentu o Karlosu Vémolovi s názvem Karlos..

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search