Seznam herců a režisérů

Simon Verhoeven

Herec / Režisér
Sdílet:

Osobní informace

  • Jméno: Simon Verhoeven
  • Datum narození: 20, čvn 1972
  • Země: Mnichov, Západní Německo
Social:

Životopis

Narodil se 20. června 1972 jako první ze dvou synů herečky Senty Berger a režiséra a producenta Michaela Verhoevena v Mnichově. Po maturitě Simon Verhoeven absolvoval nejprve roční divadelní praktikum, od roku 1992 studoval v New Yorku herecký institut Lee Strasberga. Roku 1994 se věnoval studiu filmové hudby na bostonské Berkley College of Music. V té době vznikly jeho skladby k dílu Michaela Verhoevena Mutters Courage. V tomto filmu převzal Verhoeven navíc ještě i vedlejší roli a pracoval rovněž jako režijní praktikant. Nakonec studoval v letech 1995 až 1999 filmovou režii na Tisch School of the Arts, která je součástí Newyorské univerzity.

V této době převzal kromě různých zakázek pro hudební videa (Music takes us high pro Future Funk, Sony Music, 1996) a vyznamenané krátké filmy (Water und Phone, 1997, Nice Meeting You, 1999), také hlavní role v různých seriálech, celovečerních i televizních filmech. Tak hrál kromě jiného ve filmu Vasilia a v Bride of the Wind Bruce Beresforda. K jeho televizním angažmá patří Vino Santo Xavera Schwarzenbergera, televizní film Bena Verbonga Zerbrechliche Zeugin a Mit fünfzig küssen Männer anders Margarethe von Trotta. Hrál také v televizních seriálech SoKo Kitzbühel, Die schnelle Gerdi a Rosenheim Cops.

Režijní debut absolvoval Simon Verhoeven v roce 2001 s filmem 100 Pro, k němuž napsal také scénář. Na podzim roku 2003 ztvárnil Simon Verhoeven roli fotbalisty národního týmu Ottmara Waltera ve filmu Das Wunder von Bern režiséra Sönke Wortmanna.

Newsletter

Přihlašte se do našeho newsletteru a zůstaňte v obraze, jaký film pod šírým nebem Vás v Praze čeká

Social

Search